Hvem er Storstrøms Ost

Storstrøms ost A/S er en gammel familie virksomhed der har kørt på de sjællandske landeveje i mere end 55 år. I de sidste 30 år har Storstrøms Ost A/S også leveret speciel oste og detailpakket ost til supermarkedskæder i Danmark.

Egon Jensen startede i 1958 med at køre på landet fra hus til hus, det var dengang at husmødrene gik hjemme og passede hus og hjem. J Lager pladsen var dengang på 2×2 hyldemeter i et lille kælderrum.

Egon Jensens hustru Lise Jensen startede ligeledes som 18 årig i 1960 at køre en anden landtur. Lises osterute blev solgt i 1969, samme år som de fik deres yngste søn Lars Jensen. Den osterute som Egon Jensen kørte fortsatte til 1977. I denne periode begyndte husmødrene at komme på arbejdsmarkedet og der var derfor ikke nogen hjemme til at købe ost når ostevognen kom forbi, så derfor nedlagde de den sidste rute i 1977.

I mellemtiden havde Lise og Egon Jensen i 1963 købt en stadeplads på Axeltorv i Næstved hvor de som den 4 ostehandler i rækken stod og solgte ost om lørdagen. Samme år fødtes deres første søn Ebbe Jensen. Lise og Egon stod samme på Axeltorv i Næstved hver lørdag, og da den sidste osterute blev nedlagt i 1977 begyndte Egon Jensen at stå på torvet om onsdagen, ligeledes Axeltorvet Næstved.

I 1978 købte Lise og Egon Jensen endnu en torveplads, denne gang på Per Thyges torv i Præstø. Med salgsdag lørdag.

På dette tidspunkt måtte Lise og Egon splitte op, så Egon og den yngste søn Lars, der på det tidspunkt var 9 år passede torvet i Præstø, og Lise og den ældste søn Ebbe på 15 år passede torvet i Næstved.

I året 1982 købte Lise og Egon osteforretningen Stjernebjerg ost i Ringsted, og i 1983 købte de osteforretningen Ekko Vordingborg. På det tidspunkt var sønnerne blevet ”gamle nok” til at passe en forretning på egen hånd.

Det afgørende spring til hvad virksomheden er i dag skete i 1985 da Lise og Egon købte Brdr. Olsen ost i Næstved. Det var en grossist virksomhed med en enkelt salgsvogn, som kørte på Sjælland og Møn med ost til købmænd, bagere og institutioner.

I 2001 gennemførte man et generationsskifte i Storstrøms Ost A/S, så det i dag er Lars og Ebbe Jensen der ejer virksomheden, dog stadigvæk med hjælp fra Lise og Egon Jensen der i dag er henholdsvis 73 og 81 år.

Storstrøms Ost A/S har gennem de sidste 30 år udvidet på alle fronter. I dag er der 8 ansatte og 3 salgsvogne der distribuere varer til hele Sjælland, Lolland, Falster, Møn og Fyn. Lager kapaciteten er løbende udvidet så der i dag er 750 m2 kølelager, her lagres ostene til de har den helt rigtige alder og smag, nogle af ostene lagres op til 2 ½ år og længere. Når ostene er modnet færdige bliver de solgt både som hele oste, og andre bliver detailpakket og etiketteret i eget pakkeri.

Ebbe Jensen

Storstrøms Ost A/S